Tiger Garté ble født i bygda Surnadal i Møre og Romsdal, hvor han også bodde til han var 19 år. Handlinga i romanen ”Burnout” tar også sted her, og plasser nevnt i boka finnes i virkeligheten.

Garté bodde 8 år i Trondheim, hvor han tok Mastergrad innen film- og TV-produksjon, og også hentet inspirasjon til sin første krimbok ”Mr. Mike”. Tiger Garté har vært besatt av filmer helt siden han som 12-åring sneik seg til å se Pulp Fiction med en kompis. Siden den gang har han vært blodfan av Tarantino, men også sett det meste av annen film. Garté sier han kommer til å jobbe mer med dette mediet, og har allerede noen kortfilmer og en dokumentar bak seg.

I dag bor Tiger Garté i Oslo, og han tiltrådte i april 2014 som forlagssjef i de nyoppstartede imprintet Tigerforlaget, som ligger i Aschehoug-konsernet. Før dette jobbet han som redaktør på forlagshuset Juritzen. Han rekrutterte den genierklærte krimforfatteren Jan-Erik Fjell til forlaget (vant Bokhandlerprisen for ”Tysteren”), og utga Gunn Marit Nisja året etter (også nominert til Bokhandlerprisen). Garté har uttalt at han skal jobbe for formidling av nye, viktige og store litterære stemmer i landet. Dette har han blant annet gjort med Bokryggpoesi-prosjektet, sammen med Forfatterfight, som er litteraturens svar på Idol og X-faktor. Dette er et arrangement på Kulturhuset på Youngstorget i Oslo, hvor åtte deltagere leser tekster i tre minutter, og blir bedømt av en jury med kjente, norske forfattere. I tillegg opptrer kjente artister og band. Arrangementene har dratt fullt hus hver kveld og fått bevilget støtte fra Oslo Kommune for å være en innovasjon innen kulturlivet i hovedstaden.
 
Copyright 20©08 Tiger Garté
All rights reserved